Henny Herfst

Het is voor mij begonnen bij mijn opleiding Modetekenen en Ontwerpen aan Academie De Schans in Amsterdam. In eerste instantie leek het mij leuk om modetekeningen voor kranten te maken. Met als gevolg een moeizame tocht langs vele reclamebureaus. Uiteindelijk maakte ik een periode etalagematerialen van glaswol, en toneel-attributen, iets heel anders dus!

 

Bij confectie-industrie Lambooy kreeg ik een leuke baan als ontwerpster voor teeners en twens, en moest binnen 2 weken naar de Pret a Porter in Parijs. Voor het eerst in een vliegtuig was al een belevenis op zich! In de Jordaan heb ik met vriendinnen 15 jaar kinderboetiek Wampie gerund. De collectie veelal naar eigen ontwerp en nog aanvullende inkoop. In 1994 heb ik de modewereld achter mij gelaten en ben aan de beeldende kunsten begonnen.

 

Schilderen, tekenen, grafiek en boetseren. Het liefst 1 discipline per keer, soms anderhalf jaar lang. Vaak werk ik naar wat de natuur mij brengt, en maak schetsen en foto's. Landschappen in monoprint of conté krijt, maar ook stedelijke landschappen die meer grafisch zijn.

 

Ik ben gevoelig voor kleuren, want die moeten voor mijn gevoel perfect zijn. Anders verander ik het totdat ik me er goed bij voel, het gaat om de beleving. De laatste tijd ben ik weer met het etsen bezig. Lijnets, vernis mou, aquatint en 3 kleurendruk. Alles is eigen druk, dus bij mij geen perfecte dubbelgangers. Als ik een dierenportret maak, moet dit iets uitstralen en niet alleen een mooi plaatje zijn.

 

Voor meer informatie, zie mijn website www.hennyherfst.nl