Henny Herfst

Het is voor mij begonnen bij mijn opleiding Modetekenen en Ontwerpen aan Academie De Schans in Amsterdam. In eerste instantie leek het mij leuk om modetekeningen voor kranten te maken. Met als gevolg een moeizame tocht langs vele reclamebureaus. Uiteindelijk maakte ik een periode etalagematerialen van glaswol, en toneel-attributen, iets heel anders dus!

 

Bij confectie-industrie Lambooy kreeg ik een leuke baan als ontwerpster voor teeners en twens, en moest binnen 2 weken naar de Pret a Porter in Parijs. Voor het eerst in een vliegtuig was al een belevenis op zich! In de Jordaan heb ik met vriendinnen 15 jaar kinderboetiek Wampie gerund. De collectie veelal naar eigen ontwerp en nog aanvullende inkoop. In 1994 heb ik de modewereld achter mij gelaten en ben aan de beeldende kunsten begonnen.

 

Schilderen, tekenen, grafiek en boetseren. Het liefst 1 discipline per keer, soms anderhalf jaar lang. Vaak werk ik naar wat de natuur mij brengt, en maak schetsen en foto's. Landschappen in monoprint of conté krijt, maar ook stedelijke landschappen die meer grafisch zijn.

 

Ik heb diverse etsen gemaakt zoals Lijnets,vernis mou, aquatint en 3 kleurendruk.

Alles in eigen druk, dus geen dubbelgangers.

Verder ben ik nu bezig met schilderen achter PVC, wat geeïnspireerd is op schilderen achter glas.

De verandering in techniek en materialen vind ik boeiend. Wat hierna komt zie ik wel weer.

 

Voor meer informatie, zie mijn website www.hennyherfst.nl