Pop-up galerie Monnickendam

Vanaf 1 juni is de pop-up galerie van de Waterlandse Kunstkring weer open. De Stichting Promotie Waterland heeft het souterrain van het VVV gebouwtje in Monnickendam beschikbaar gesteld om werk tentoon te stellen en te verkopen. Het is een geweldige kans om lokale kunstenaars te ontdekken en hun werk te bekijken. Het meeste werk is heel betaalbaar, waardoor je misschien wel een kunstwerk mee naar huis kunt nemen!

 

De tentoonstelling is geopend van maandag tot en met zaterdag tussen 11 en 14 uur. Je hoeft geen entree te betalen om binnen te komen en je kunt vrij in en uit lopen. De galerie is te vinden onder het VVV-bureau op Zuideinde 2 in Monnickendam. Je komt er door de stenen trap naar beneden te nemen.

 

Bijzonder aan deze expositie is dat je al het werk kunt kopen en direct mee naar huis mag nemen. Je kunt het boven bij de VVV-balie afrekenen en laten inpakken.

 

Er is werk te zien van de kunstenaars  Philine van der Vegte, Vera Schoone, Emmy Buys, Marian van Ewijk, Ashti Schuit, Anneke Mulder, Carolien Broersen, Christine Mooijer, Anja Teunisse, Anneke Peereboom, Jannig Kwakman,  Bert Griepink, Helen Vreedeveld, Jans van Baarsen, Henny Herfst, Mieke Werners, Elize van Sonderen en Joke Trim. Alle kunstenaars hebben een unieke stijl en wonen en werken in de regio Waterland. Er zijn schilderijen, keramiek, houtsculpturen, fotografie en andere kunstvormen.

 

Kortom, als je op zoek bent naar origineel werk van lokale kunstenaars, dan moet je zeker een een kijkje komen nemen. Laat je inspireren of verwonderen en misschien vind je wel het perfecte stuk voor in jouw collectie!