Bert Griepink

 Geboren en getogen in Amsterdam woon ik sinds 12 jaar naar volle tevredenheid in Landsmeer.

Ongeveer tien jaar geleden ben ik begonnen via de cire perdu methode bronzen beelden te laten gieten. Daarnaast meer recentelijk, omdat dat weer andere mogelijkheden tot expressie biedt, het bakken van terracotta beelden.

 

Tijdens een bezoek aan de tentoonstelling van Romeinse kunst in het Palais Royale in Parijs bleef ik gebiologeerd staan kijken naar een ongeschilderd beeld, zo'n 60 cm hoog, van een vrouwfiguur. Plotseling besefte ik dat ik dat moest gaan doen.

Natuurlijk gaat het in de beeldhouwkunst om vorm, belangrijk daarnaast is voor mij dat ik in mijn beelden een narratief aspect in kan bouwen.

De tekenlessen op de lagere en middelbare school waren voor mij heerlijke 'uitstapjes' in dagen gevuld met saaie lessen in van alles en nog wat. Eenmaal school achter mij gelaten maakte ik in opdracht van dag en weekbladen op maatschappelijke omstandigheden gerichte (politieke) tekeneningen en redactionele illustraties voor weer andere week/maandbladen.

Uiteindelijk won de behoefte aan persoonlijke expressie het van slechts het volgen van de waan van de dag. Dat leidde er toe om het op de Rietveld Academie geleerde te combineren met wat ik opstak door samenwerking met Aat Veldhoen, Hans Hammers, Jan Sierhuis en anderen, en me op het schilderen te richten.

 

Thematiek en inspiratie verkrijg ik uit uiteenlopende onderwerpen en kunnen nog steeds invloed ondervinden in wat de samenleving in brede zin aandraagt. Daarnaast neig ik er steeds vaker naar de rust weer te geven die ik in de natuur vind, (onder andere bij mijn atelier in de Franse Pyreneen), soms met olie op linnen maar vaker met acryl op linnen.

Zo ontstond er het begin van een serie figuratieve landschappen.

 

Bert Griepink

Herculesweg 7

1121 CE Landsmeer

 

0611343159

 

bgriepink@hotmail.com

www.bertgriepink.nl

instagram