Expositie "Patronen", Grote Kerk Monnickendam, september 2020

Van zaterdag 26 september tm zondag 4 oktober, plus het weekend erna 10 en 11 oktober,

is in de Grote Kerk Monnickendam nieuw werk te zien van de leden van de Waterlandse Kunstkring.

De expositie is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 11 tot 16 uur, zaterdag van 11 tot 16.30 en zondag van 13 tot 16.30. Er is steeds een van de kunstenaars aanwezig.

 

Deelnemende kunstenaars zijn: Vera Schoone, Henny Herfst, Mieke Werners, Joke Trim, Elly Boontje-Kremer, Elize van Sonderen, Emmy Buys, Marian van Ewijk, Ashti Schuit, Jannig Kwakman, Anneke Mulder, Carolien Broersen, Christine Mooijer en Philine van der Vegte.

 

 

Thema expositie "Patronen"

Er wordt een aparte thema expositie ingericht met het thema "Patronen". Ook hiervoor wordt nieuw werk gemaakt. We zijn alvast begonnen met een gemeenschappelijk schetsboek/ plakboek, om inspiratie op te doen. Hier wat beelden uit het patronenboek:

Tegelvloer "Patronen" door Waterlanders

Alle Waterlanders krijgen in deze editie een kans om te exposeren. Vind je het leuk om mee te doen? Haal dan vanaf 15 augustus een wit multiplex plankje van 15x15cm af op een van onderstaande adressen. Beschilder, beteken of beplak dat met het thema Patronen. Je mag het zo mooi maken als je zelf wilt, als het maar plat is en in zwart-wit. Schrijf op de achterkant in leesbaar handschrift je naam en lever de tegel weer in door de brievenbus.

De afzonderlijke paneeltjes worden in de kerk bij elkaar gelegd tot een grote vloer op het podium, zodat ze met elkaar een samenhangend geheel vormen.  Ook kunnen in de kerk  nog plankjes beschilderd worden en groeit de collectie verder aan.

Vanaf de opening van de tentoonstelling zijn ze allemaal (ook die van professionele kunstenaars!) te koop voor 5 euro per stuk. De opbrengst wordt gebruikt om de kosten van het project en de expositie te dekken.

Hieronder vind je alvast wat ideeen, maar er is nog veel meer mogelijk! Laat je ons zien wat je kunt?

 

Tip: Zwarte permanentstift of fineliner werkt goed. Maar je kunt ook iets knippen uit zwart of wit papier, inkt, verf of potlood gebruiken. Olie-, acryl en waterverf werkt, zwarte spuitlak, zwart/ witte verfrestjes van de raamkozijnen, collages, textiel ...

Als het maar zwart/wit en plat is! Is het helemaal mislukt? Schuurpapiertje eroverheen en een beetje witte muurverf. Dan kun je gewoon opnieuw beginnen. Succes!