Expositie "Patronen", Grote Kerk Monnickendam, september 2020

Van zaterdag 26 september t/m zondag 4 oktober, plus het weekend erna 10 en 11 oktober, is in de Grote Kerk Monnickendam nieuw werk te zien van de leden van de Waterlandse Kunstkring.

De expositie is geopend op dinsdag t/m zaterdag van 11 tot 16 uur en zondag van 13 tot 16 uur. Er is steeds een van de kunstenaars aanwezig. Op woensdag 30 september is de kerk gesloten.

 

Deelnemende kunstenaars zijn: Vera Schoone, Henny Herfst, Mieke Werners, Joke Trim, Elly Boontje-Kremer, Elize van Sonderen, Emmy Buys, Marian van Ewijk, Ashti Schuit, Jannig Kwakman, Anneke Mulder, Carolien Broersen, Christine Mooijer en Philine van der Vegte.

 

Tegelvloer "Patronen" door Waterlanders

Makers gezocht!
Alle Waterlanders krijgen in september een kans om mee te doen aan de “Patronen” expositie van de Waterlandse Kunstkring in de Grote Kerk van Monnickendam.

Vind je het leuk om mee te doen? Haal dan vanaf 15 augustus een wit multiplex paneeltje van 15x15cm af op een van onderstaande adressen. Beschilder, beteken, fotografeer of beplak dat met het thema Patronen. Je mag het zo mooi maken als je zelf wilt, als het maar plat is en uitsluitend in zwart-wit. Schrijf op de achterkant in leesbaar handschrift je naam en lever de tegel uiterlijk 20 september weer in door de brievenbus (maar liever eerder).

Deze afzonderlijke houten tegels worden in de kerk bij elkaar gelegd tot één grote vloer op het podium, zodat ze met elkaar een samenhangend geheel vormen.  Ook kunnen in de kerk  nog paneeltjes beschilderd worden en groeit de collectie verder aan. Vanaf de opening van de tentoonstelling zijn ze allemaal (ook die van de professionele kunstenaars!) te koop voor 5 euro per stuk. De opbrengst wordt gebruikt om de kosten van het project en de expositie te dekken. Niet verkochte paneeltjes kun je weer ophalen op zondag 11 oktober van 11 tot 16 uur. Op de website van de Waterlandse Kunstkring vind je alvast wat ideëen. Doe mee en haal je paneeltje op bij:

Philine van der Vegte, Hoogedijk 40, Katwoude
Ashti Schuit, T. van Berkhoutplantsoen 11, Monnickendam
Anneke Mulder, Nieuwland 1, Broek in Waterland
Sail Select, Uitdammer Dorpsstraat 35, Uitdam
Henny Herfst, Fuutstraat 11, Ilpendam
Fred Roskam, Purmerdijk M4, Monnickendam

Thema expositie "Patronen" door WKK

Er wordt een aparte thema expositie ingericht met het thema "Patronen". Ook hiervoor wordt nieuw werk gemaakt. We zijn alvast begonnen met een gemeenschappelijk schetsboek/ plakboek, om inspiratie op te doen. Hier wat beelden uit het patronenboek: