Ashti Schuit

In 1986 ben ik afgestudeerd aan de tekenopleiding voor docenten in Amsterdam.
Na een aantal jaren werkervaring wilde ik verdieping aanbrengen in mijn werk. De opleiding beeldende Creatieve Therapie leek mij daarvoor geschikt en in 1996 heb ik mijn diploma behaald.

Sindsdien heb ik als creatief therapeut gewerkt en als docent creatieve vakken. Sinds 1999 werk ik in het middelbaar beroepsonderwijs. In 2014 ben ik afgestudeerd als onderwijskundige.

 

Tekenen en mindfulness sluiten prachtig bij elkaar aan. Door te tekenen ga je zoveel meer zien dan je normaliter waarneemt met een vluchtige blik. Als je tekent wat je ziet oefen je het onbevooroordeeld waarnemen van de werkelijkheid. Niet alleen de werkelijkheid buiten jezelf, maar ook datgene wat zich in jezelf afspeelt. Al je normen bijvoorbeeld over hoe een tekening er uit zou moeten zien. Al je oordelen over de tekening die je gemaakt hebt en misschien merk je dan ook hoe al deze opvattingen jezelf kunnen beperken.

Het opmerken van deze oordelen en opvattingen is een eerste stap op weg naar bevrijding daarvan. Je zult merken dat je tekeningen losser, vrijer en persoonlijker worden naarmate je deze weg vervolgt.

 

Ik geef tekenlessen in Waterland, Monnickendam, Broek in Waterland, Marken, Zuiderwoude en Uitdam.