Expositie gemeentehuis Waterland

De Waterlandse Kunstkring organiseert de exposities in het gemeentehuis van Waterland. We wisselen twee keer per jaar en nodigen kunstenaars van binnen en buiten de kunstkring uit. Meer informatie bij Ashti Schuit.

De tentoonstelling is te zien tijdens openingstijden van het gemeentehuis Waterland, Pierebaan 3, 1141 GV Monnickendam.

Door de week geopend van 9 - 16 uur.

Anneke Mulder en Ashti Schuit  laten vol trots werk zien waar hun cursisten de afgelopen tijd  aan hebben gewerkt. De werken worden van februari tot en met juni geëxposeerd in het gemeentehuis van Monnickendam. Schilderijen hangen in de ontvangsthal en op de eerste verdieping. Keramiek staat in de vitrine in de ontvangsthal. De expositie is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.

Van de schilders is veel werk te zien rond het thema Waterland (in de breedste zin van het woord). Denk daarbij aan bijvoorbeeld een weggetje door de Purmer, een koe, een stukje bos van het Hemmeland of een inkijkje in de onderwaterwereld van de vele slootjes. Ook enkele keramisten hebben gewerkt naar het thema. Los daarvan tonen zij vrij werk.

Schilders: Daphne Becka, Donna Verbruggen, Gerda Westerlaak, Margreet Mak en Vonny Stolk.
Keramisten: Irene de Baat, Kristien Olden, Marijke de Baat, Annegreet Blauw, Marja de Bie, Jowan van Heijningen, Joke te Vaanholt, Kiki Helsloot, Willem Timmermans, Annie Rodenburg.