Expositie gemeentehuis Waterland

De Waterlandse Kunstkring organiseert de exposities in het gemeentehuis van Waterland. We wisselen twee keer per jaar en nodigen kunstenaars van binnen en buiten de kunstkring uit. Meer informatie bij Ashti Schuit.

De tentoonstelling is te zien tijdens openingstijden van het gemeentehuis op Pierebaan 3, Monnickendam

6 januari - 9 juni: Stella Veldkamp

Van januari tot juni 2023 exposeert Stella Veldkamp in het gemeentehuis.

Veldkamp genoot haar opleiding aan de Gerrit Rietveld academie. In haar werk reageert ze op de als maar toenemende klimaatsproblematiek, en oorzaken daarvan zoals bijvoorbeeld ontbossing. Op een van de werken zie je ovaal portret van een geschrokken hert die in paniek lijkt waarmee ze een link legt tussen de klimaatverandering en de gevolgen daarvan voor dieren die in het wild leven. De schilderijen zijn expres ovaal, waardoor er een duidelijke focus ontstaat bij de toeschouwer.

Daarnaast exposeert zij portretten van haar windhonden. Zij maakt gebruik van de transparantheid van olieverf en schildert laag over laag tot het gewenste resultaat is bereikt. De titels van de schilderijen verwijzen naar de bizarre namen die officieel geregistreerde windhonden soms meekrijgen.

 Haar werk is vertegenwoordigd in een groot aantal gemeentelijke- en bedrijfscollecties, en die van vooraanstaande particuliere verzamelaars.

 Meer over Stella is te vinden op haar website.

 

 De tentoonstelling is vanaf 6 januari t/m 9 juni 2023 te zien in het Gemeentehuis Waterland, Pierebaan 3, 1141 GV Monnickendam.

Door de week geopend van 09.00 - 12.30 uur en op donderdag ook van 18.00 - 20.00 uur.

 

Stella Veldkamp, Bright Eyes (on the sofa)
Stella Veldkamp, Bright Eyes (on the sofa)