Emmy Buys

Beeldend Kunstenaar Emmy Buys

Van jongs af aan heb ik interesse gehad in schilderen; vanaf 1990 heb ik mij in het bijzonder georiënteerd op het gebruik van kleuren en verschillende technieken. Om die technieken mij eigen te maken heb ik verschillende cursussen gevolgd, o.a. bij Corry Koekkoek.

Mijn schilderijen worden vaak door lijnen, kleur en vrouwenfiguren bepaald. De kleuren worden gevangen in lijnen.

Naast schilderen beeldhouw ik. Hiervoor heb ik verschillende cursussen gevolgd in binnen- en buitenland.

Het resultaat van mijn beelden geeft zo’n geweldige voldoening dat mijn passie voor steen (bluerville, albast, serpentijn en marmer) erg groot is. De scherpe en zachte lijnen vormen een harmonie. Het aardse wordt omringd door vorm en kleur.

Ik heb geëxposeerd op verschillende locaties in buitenland (Frankrijk, Praag, New York) en in binnenland: de Grote Kerk te Monnickendam, diverse bibliotheken, Theater de Purmaryn, Handelscentrum Amstelveen, Theetuin De Witte Poort in Midden Beemster, Kunstroute Purmerend, Gemeentehuis Purmerend, Boesner Salon te Amsterdam, Showroom Tuinprojecten in Nijkerkerveen.  Uit meer dan 500 inzendingen ben ik uitverkozen om deel te nemen aan het project ‘Windnomaden’ van Stichting Landschapstheater en Meer (SLEM, zie op www.slem.org). Ik heb daarvoor 2 houten panelen geschilderd die onderdeel uitmaken van een eigenzinnig kleurrijk landschap dat tijdens Oerol 2009 op Terschelling te zien was. Van 10 tot 20 september 2009 was mijn werk te zien in New York.

Ik ben lid van de Waterlandse Kunstkring, die 1 keer per 2 jaar een grote expositie organiseert in de Grote Kerk te Monnickendam. Maandelijks komen wij bij elkaar om onze kunstuitingen met elkaar te delen en ons op een hoger plan te brengen. Ook ben ik lid van de Stichting Kunstroute Purmerend. (www.kunstroutepurmerend.nl)

In Monnickendam heb ik een eigen atelier in de Havenstraat 19A. Hier organiseer ik exposities en workshops.


Telefoon: 06-24496494

E-mail:  emmybuys@ziggo.nl