Anneke Mulder

Keramiste Broek in Waterland

Na mijn opleiding Textiel aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming (1983) bekwaamde ik me verder met cursussen keramiek.
Mijn actieve start als keramiste begon in Suriname waar ik een jaar woonde, lessen volgde bij kunstenaar Soeki Irodikromo en nieuwe materialen ontdekte.
Ik leerde onder meer mijn eigen Surinaamse klei te prepareren. Dat was inspirerend: nog steeds experimenteer ik graag met materiaal uit mijn omgeving. In mijn moestuin vind ik scherven en pijpenkoppen die ik verwerk in mijn keramiek. Klei uit de Beemster en Katwoude prepareer ik zodat het bruikbaar wordt. Lokaal materiaal is een van de thema’s waarop ik me de afgelopen tijd heb gericht. Werken vanuit thema’s geeft houvast. Zo richtte ik me dit jaar ook op stillevens, naar aanleiding van een tentoonstelling van het werk van Morandi. En op werken met zwarte klei, waarop ik onder meer afbeeldingen maak geïnspireerd op gravures van Maria Sibylla Merian. Met vervolgens een thematisch uitstapje naar wat ik ‘Jan Steenkannetjes’ noem.

 

Anneke Mulder

06-48656046

 

www.annekemulderkeramiek.nl

anneke.j.mulder@gmail.com

facebook