Malisca

Amsterdam, 1946

Mijn opleiding beeldhouwen en boetseren volgde ik vanaf 1980 bij bekende beeldhouwers zoals Fredy Wolf-Wubben, in Alphen aan de Rijn, Karel Gomes in Badhoevedorp, en Ellie Hahn in Amsterdam. Zij hebben mij geleerd goed te observeren en wat ik zag te boetseren in klei. En alle vaardigheden om beelden te maken, zoals mallen maken en invormen. Ook werkten we veel met was om daarmee bronzen beelden te maken.

Sinds 1988 opende ik mijn eigen atelier in Monnickendam en werk daar nu zelfstandig. Ruim 20 jaar gaf ik cursussen in Cultureel Centrum De Bolder, ook in Monnickendam. Daar regelde ik op zaterdag het ‘Open Atelier’ waar kunstenaars konden komen werken naar model.

Nu geef ik workshops in eigen atelier en op scholen. Naast soms een beeld in steen, is klei mijn favoriete medium. Ik maak het liefst figuratief werk, soms geabstraheerd en ben gefascineerd door lichaamstaal en het vastleggen van een emotie. Ik probeer daarmee dicht bij mijn eigen gevoel en ervaring te blijven. Mensen zijn mijn onuitputtelijke inspiratie-bron, zoals te zien aan de vele portretten en familie-portretten, die ik heb gemaakt. Daarnaast maak ik ook jaarlijkse awards voor verschillende bedrijfstakken.

Het geeft mij veel geluk te ontdekken dat zoveel mensen plezier beleven aan de door mij gemaakte kunst en de door mij gegeven lessen.

 

Malisca

Lameroen 55

1141 ZW Monnickendam

Telefoon: 0299-652789