Nu te zien in het gemeentehuis

In het gemeentehuis van Waterland is ieder half jaar een andere expositie te zien van twee professionele kunstenaars waarvan het werk een binding heeft met Waterland. De kunstenaars komen deels van de Waterlandse Kunstkring en deels van daar buiten. De tentoonstellingen worden georganiseerd door Ashti Schuit en Joke Trim en zijn te zien gedurende de reguliere openingstijden van het gemeentehuis aan de Pierebaan in Monnickendam. De huidige expositie loopt tot en met de maand juni 2021.

Ashti Schuit

In de vitrine staan ‘kijkkastjes’ van Ashti Schuit. In oude houten kistjes die al een verleden achter de rug hebben, maakt zij van gevonden of gekregen items een interieur. De interieurs roepen vragen op en de kijker kan daarbij zelf een verhaal maken: is het een verlaten landhuis? En wat doen die schaapjes daar? Waarom staan al die stoelen op elkaar gestapeld?

De kastjes nodigen uit om van dichtbij goed te kijken omdat er zoveel in te zien is. De afmetingen variëren, maar de kastjes zijn ongeveer 40cm hoog, niet breder dan 25cm en de diepte is ongeveer 20 cm.

Hanneke van Gent

 De schilderijen die in het gemeentehuis  worden geëxposeerd zijn van Hanneke van Gent. Haar werk is abstract expressionistisch te noemen. Het is in gelaagdheid opgebouwd. Zij werkt niet meer vanuit het oorspronkelijke beeldidioom dat ze ooit heeft aangeleerd maar zij is vanuit het onbewuste tot een eigen beeldtaal gekomen. Het is verrassend om steeds meer te gaan zien als je langer naar een schilderij kijkt. Zij is geinspireerd door onder meer het werk van Louise Bourgeois, Wassily Kandinski en Willem de Kooning.